Lange Dreef 117, 2285 KB Rijswijk

  06-42707002

De HSP-Coach is gestart door Denise Spaans 

om hooggevoelige vrouwen die (over)vermoeid zijn, te leren effectief om te gaan met hun gevoeligheid zodat zij energiek en zelfbewust zijn en innerlijke rust ervaren.
 

Hallo, mijn naam is Denise Spaans. Ik ben geboren in 1972 en woon samen met mijn vriend en mijn twee dochtertjes in Rijswijk. Mijn hobby’s zijn lezen, meditatie en yoga. Ik houd van zon, strand, cultuur, reizen, spiritualiteit, dansen, gezellig eten en drinken.

Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het is om hooggevoelig te zijn. Ik heb vele jaren geworsteld met mijn hooggevoeligheid en met moeheid, en met periodes last van depressie. Als kind zijnde, had ik moeite met de wereld om me heen. Ik begreep de wereld niet, hoe konden mensen zo koud, hard en onaardig tegen elkaar zijn. En sommige mensen zo wreed naar mens en dier. Ik voelde me zo anders.

Ik wilde juist graag de mensen helpen met hun emotionele pijn, door hen een luisterend oor te bieden en vragen te stellen, interesse te tonen, door er echt te zijn voor hen.  Net als jij kon ik niet zo goed tegen oppervlakkigheid, hou van diepgang en spiritualiteit.

Intuïtief voelde ik ook stemmingen van anderen aan, voelde hun pijn en verdriet, voelde spanningen en sferen. Ongemerkt nam ik ook stemmingen over. Ik begreep echter niet waar die gevoelens en vooral ook die moeheid vandaan kwam. Ik trok me regelmatig terug.

Ik snap dat jij niet tegen onrecht kan. Ook ik had daar vroeger last van, en af en toe nog steeds. Ik heb altijd een sterk rechtvaardigheidsgevoel gehad.
Ik raakte door veel dingen emotioneel van slag.
Ik was heel onzeker en dacht negatief over mezelf, kraakte mezelf voortdurend af en legde de lat enorm hoog. Ik begrijp helemaal dat jij dat ook doet waardoor je nooit helemaal blij of tevreden kunt zijn met jezelf.

Ik had ook zo'n moeite met drukte, lawaai, spanningen en tijdsdruk. Op school, en later op kantoor, kon ik me moeilijk concentreren, was snel afgeleid. Hierdoor werd ik nog veeleisender naar mezelf toe waardoor ik nog onzekerder over mezelf werd.  

Net als jij vermeed ik het liefste verjaardagen of andere gelegenheden waar veel mensen kwamen.  Ik begrijp dus helemaal hoe jij je voelt en hoe lastig hooggevoelig zijn, is. Ik voelde me vaak alleen en somber en met periodes was ik depressief. Ik wilde zo graag zijn zoals anderen mensen.

Innerlijke drijf

Al sinds jonge leeftijd had ik een sterke innerlijke drijf, innerlijke stem om door te gaan, om mezelf te ontwikkelen. Alleen was ik ook angstig voor veranderingen. Zo had ik jarenlang een innerlijk gevecht met mezelf en mijn gevoeligheid gehad, een strijd tussen het denken en gevoel.

Ik wilde me zo graag goed voelen, genieten van de dingen i.p.v. overal druk om maken, verdrietig en somber voelen. Ik wilde zelfverzekerd zijn, mezelf waarderen om wie ik was. Deze innerlijke stem was zo sterk, sterker dan mijn angst. Ik begon aan mezelf te werken. In het begin las ik veel spirituele en psychologische boeken. Ik ging ‘intuitieve’ cursussen en zelfbewustzijnstrainingen volgen, daarna volgende ik o.a. Reikicursus, opleiding Counselling en Coaching, Healing en Reading, opleiding Ontwikkelingsgericht coachen en opleiding Mediumschap en Trance Healing. 

Dit alles heeft me veel kennis en inzicht gegeven. Het werd me ook duidelijk dat ik hoogsensitief was. Echter dit inzicht en kennis kon niet voorkomen dat ik uiteindelijk in een burn-out terecht kwam. Tijdens mijn burn-out kreeg ik o.a. begeleiding van een bedrijfsarts en een bedrijfspsychotherapeut. Helaas had ik hier weinig baat bij. Uiteindelijk zelf op zoek gegaan naar een coach, iemand die mij echt begreep, die uit eigen ervaring wist wat hooggevoeligheid inhoudt en hoe je er op een effectieve manier ermee om kan gaan. Dit vergde aanpassing, echt leren luisteren naar mijn gevoel en patronen te veranderen. Dit was niet altijd even makkelijk maar door de begeleiding en de kennis en scholing die ik al had, kon ik snel verandering in mijn situatie brengen.

De belangrijkste stap die ik toen gemaakt hebt, is mijn hart te volgen en datgene te gaan doen waar ik goed in ben en wat ik ook het liefste doe, namelijk mensen helpen. Ik heb mijn oude baan opgezegd en ik ben mijn coachingspraktijk begonnen.

Het is mijn missie om mensen weer te verbinden met hun unieke zelf, met hun hart, hun innerlijke wijsheid en ziel. Een transformatie kan pas echt plaatsvinden als het hart geopend is om zo de onvoorwaardelijke liefde te zien en te voelen waardoor er een oprechte verbondenheid met jezelf, met de ander, de omgeving en de natuur ontstaat.

 

Het is mijn passie om jou, hooggevoelige vrouw, te begeleiden zodat jij je energiek voelt en kunt genieten van jouw kwaliteiten en van jouw unieke zelf!

Adres gegevens

De HSP-Coach
Lange Dreef 117
2285 KB Rijswijk (ZH) 
+31 06 42707002
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 logo hs.nu grey text

Bedrijfs gegevens

De HSP-Coach
KvK 52029131
BTW NL174964778B01
INGBANK NV
NL79INGB0006001055