Hallo, mijn naam is Denise Spaans.

Ik ben HSP-coach voor hoogsensitieve vrouwen. Ik ben 49 jaar. Ik woon samen met mijn vriend en mijn twee dochtertjes in Rijswijk. Mijn hobby’s zijn lezen, zelfontwikkeling, meditatie en yoga. Ik houd van zon, strand, cultuur, reizen, spiritualiteit, dansen, floaten, massages, gezellig eten en drinken.

Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het is om hooggevoelig te zijn. Ik heb vele jaren geworsteld met mijn hooggevoeligheid, vermoeidheid, en met periodes last van depressies. Als kind zijnde, had ik moeite met de wereld om me heen. Ik begreep de wereld niet: hoe konden mensen zo koud, hard en onaardig tegen elkaar zijn. En sommige mensen zo wreed naar mens en dier. Ik voelde me zo anders.

Ik zag en voelde andermans pijn en verdriet. Ik vroeg er vaak naar, toonde interesse, had altijd een luisterend oor. Ik wilde graag helpen. Ik kwam op voor de mensen die dat niet zo goed konden. Alleen voor mezelf kon ik het niet echt. Ook kon ik niet tegen oppervlakkigheid. Ik hield en houd nog steeds van diepgang en spiritualiteit.

Ongemerkt nam ik stemmingen en emoties over. Ik begreep echter niet waar die emoties en vooral ook die moeheid vandaan kwam. Regelmatig trok ik me terug. Voelde me vaak onbegrepen, eenzaam en verdrietig.

Ik kon en kan nog steeds niet goed tegen onrecht. Ken je dat? Dat als je het nieuws ziet, het echt pijn doet. Je diep van binnen raakt.

Ik kon trouwens door van alles snel emotioneel van slag raken. Ik was ook nog eens heel onzeker en dacht negatief over mezelf, kraakte mezelf voortdurend af en legde de lat enorm hoog. Ik begrijp helemaal dat jij kritisch bent en jezelf eigenlijk nooit goed genoeg vindt waardoor je nooit helemaal blij of tevreden kunt zijn met jezelf. Oh wat wilde ik graag als andere mensen zijn!

Ik had ook zo'n moeite met drukte, lawaai, spanningen en tijdsdruk. Op school, en later op kantoor, kon ik me moeilijk concentreren, was snel afgeleid. Hierdoor werd ik nog veeleisender naar mezelf toe waardoor ik nog onzekerder over mezelf werd en zelfs faalangstig was. Wat mede heeft geleid dat ik een stevige burn-out terecht kwam.

Ik begrijp helemaal hoe jij je kan voelen en kan worstelen met jezelf en jouw hooggevoeligheid. I have been there!

Innerlijke drijf

Al sinds jonge leeftijd had ik een innerlijke drijf, innerlijke stem om door te gaan, om mezelf te ontwikkelen. Alleen was ik ook angstig voor veranderingen. Zo had ik jarenlang een innerlijk gevecht met mezelf en mijn gevoeligheid gehad, een strijd tussen het denken en gevoel.

Ik wilde me zo graag goed voelen, genieten van de dingen i.p.v. overal druk om maken, verdrietig en somber voelen. Ik wilde zelfverzekerd zijn, mezelf waarderen om wie ik was. Gelukkig was deze innerlijke stem was sterk genoeg, sterker dan mijn angst waardoor ik langzaam bij beetje op het pad van zelfontwikkeling durfde te wandelen. Waar ik voorheen alleen spirituele, psychologische en reïncarnatieboeken las, begon ik nu ook meer aan spiritualiteit zelf te doen. Ik ging intuïtieve workshops en cursussen volgen. Later zelfbewustzijnstrainingen een ook reiki. Op een gegeven moment, zat ik in een baan waar ik het totaal niet naar mijn zin had. Ik was depressief en toen ik echt in een dieptepunt zat, besloot ik, dat het anders moest. Ik moest iets gaan doen wat ik echt leuk vond en waar ik ook echt iets aan had. Toen besloot ik een opleiding Coaching en Counselling te volgen, (daarna volgen meerdere opleidingen o.a. Healing en Reading, Ontwikkelingsgericht coachen en opleiding Mediumschap en Trance Healing etc.)

De workshops, de trainingen, de cursussen en ook de opleiding Coaching en Counselling hadden mij veel inzicht en kennis gegeven. Inmiddels wist ik toen ook al een paar jaar dat ik hoogsensitief was. Echter deze inzichten en de toen opgedane kennis kon niet voorkomen dat ik uiteindelijk in een toch in een flinke burn-out terecht kwam.

Tijdens mijn burn-out kreeg ik o.a. begeleiding van een bedrijfsarts, ergotherapeut en een bedrijfspsychotherapeut.

Helaas had ik hier weinig baat bij. Uiteindelijk zelf op zoek gegaan naar een coach, iemand die mij echt begreep, die uit eigen ervaring wist wat hooggevoeligheid inhield en hoe je er op een effectieve manier ermee om kan gaan.

Dit vergde aanpassing, ik moest echt leren luisteren naar mijn gevoel, naar mijn lichaam, leren ernaar te handelen, mijn energie te leren managen, oude patronen veranderen en oude pijnen helen. Dit was niet altijd even makkelijk maar door de begeleiding, de kennis en scholing die ik al had, kon ik snel verandering in mijn situatie brengen.

De belangrijkste stap die ik toen gemaakt hebt, is mijn hart te volgen en datgene te gaan doen waar ik goed in ben en wat ik ook het liefste doe, namelijk mensen helpen. Ik heb toen mijn baan opgezegd en ik ben mijn coachingspraktijk begonnen. En ik had geen betere beslissing kunnen nemen.  Ik ben zo dankbaar dat ik dit werk mag doen.

Het is dan ook mijn missie:

om jou, lieve mooie gevoelige vrouw, om te leren gaan met jouw gevoeligheid, om je weer te verbinden met hun unieke zelf, jouw sensitieve kracht, met je hart en jouw innerlijke wijsheid. Zodat jij het leven gaat leiden dat jij graag wilt, datgene gaat doen waar jij gelukkig van wordt zodat jij je innerlijke licht kan laten stralen!