Referenties

CÉCILE

Al een tijdje was ik uit balans en zat ik niet lekker in mijn vel.

Ik wist van mijzelf dat ik HSP ben en via het internet kwam ik op de site van Denise terecht. Alleen al de openingszin op de website raakte bij mij de juiste snaar. 'Hallo lieve, mooie gevoelige vrouw'. Van hart naar hoofd, van onrust naar rust, van worstelen naar genieten. Dat is waar ik zo naar snakte!

Ik leefde en luisterde vooral in mijn hoofd naar wat anderen van mij vonden en verwachten, van hoe ze mij zouden kunnen zien. Zo vermoeiend, en het maakte mij op veel vlakken vreselijk onzeker en angstig. Ik ben zo blij dat ik dit ben aangegaan.

Denise wist bij elke sessie weer iets te raken bij mij en steeds een stukje verder te werken aan mijn diepgaande verwerking. Ik heb geleerd om in het hier en nu te leven en mijzelf kracht te geven, te vertrouwen in mijzelf. En ook om de stukjes uit het verleden beter te verwerken.

Dit allemaal bij elkaar heeft mij zoveel gebracht. Ik heb vertrouwen gekregen in mijzelf en straal dit ook uit. Er is balans en ik Leef!

Woorden kunnen niet zeggen hoe dankbaar ik Denise hiervoor ben, dat voelt en weet ze. Denise dank, lieve, mooie vrouw!

Liefs Cécile

MICHELLE

Voordat ik bij Denise kwam had ik veel last van overprikkeling. Ik voelde mij raar en anders dan andere mensen.

Ik was erg gevoelig voor alle prikkels om mij heen en nam energieën van andere volledig mee naar huis. Ik was erg onzeker en mijn kritische ik was veel aanwezig gedurende de dag.

Ik vond Denise op internet en dit voelde meteen goed. Tijdens de sessies heb ik zoveel inzichten gekregen over mezelf. Ik werd mij bewust van patronen en kreeg handvatten om deze te doorbreken. Ik leerde hoe ik kon mediteren en hoe ik mijn innerlijk kind kon helen. Dit heeft mij erg geholpen om de rust terug te vinden in mezelf.

Ik kan mezelf beter accepteren en mijn HSP ook.

Denise is een erg goede coach. Zij stelde mij meteen op mijn gemak en hielp mij bij het terugvinden van mijn zelfvertrouwen. Ze is ervaren en ik voelde mij begrepen. Dankjewel hiervoor!

Michelle

FIEKE

Nadat ik al bij twee verschillende psychologen was geweest die mij niet voldoende konden helpen, ben ik op zoek gegaan naar een coach gespecialiseerd in hoogsensitiviteit en kwam toen bij Denise uit.

Zij heeft mij zoveel verder kunnen helpen, doordat ze mij uit mijn denken kon krijgen en ik bij mijn gevoel kon komen. Dit was niet makkelijk voor mij maar Denise nam daarvoor alle tijd, zodat er niet te veel druk op kwam te staan. Ik voelde me op mijn gemak om alles met haar te kunnen delen.

Door middel van gesprekken, oefeningen en meditaties kreeg ik steeds meer vertrouwen in mezelf en ging ik me rustiger en gelukkiger voelen.

Ook mijn familie en vrienden merkten veel vooruitgang in mijn gedrag. Na een periode van een burn-out heb ik nu een nieuwe baan gevonden en probeer ik steeds meer de keuzes te maken die voor mezelf goed voelen.

Op moeilijke momenten heb ik nu de juiste tools in handen om goed met de situatie om te gaan, zodat ik daar niet te lang in blijf hangen. Denise, heel erg bedankt voor je positieve aanmoediging en vertrouwen!

Liefs, Fieke

LINDSEY

Wat is Denise een fijne coach!

Voordat ik bij Denise kwam zat ik niet lekker in mijn vel, ik was onzeker, was niet blij met mezelf en vond de mening van anderen veel belangrijker dan die van mijzelf. Na wat gesprekken via de huisarts te hebben gehad merkte ik dat het voor korte periodes hielp maar ik eigenlijk al snel terug viel in oude gewoontes en dat de piek in mij fijn voelen voor korte duur was.

Na zelf wat online te googlen kwam ik op de website van Denise terecht en toen begreep ik het, ik ben hoog gevoelig. Ik kon snel terecht voor een intakegesprek en vanaf het eerste moment voelde dit goed aan. Denise luisterde naar me, begreep me, nam me serieus en leerde me veel over hooggevoeligheid. Met name hoe ik er in mijn situatie het beste mee om kan gaan en ook hoe ik beter mezelf leer kennen. De afwisseling van meditatie, praten en opdrachten vond ik ook erg fijn. Dankzij Denise weet ik wie ik ben en hou ik weer van mijzelf. Bij Denise voel(de) ik me veilig, super bedankt voor alles!

Liefs, Lindsey

SHANNA

“Toen mijn coachingtraject net begon stond ik op een hele andere plek als nu. Ik leefde in stress, spanning, angsten en onzekerheden. Ik leefde in mijn hoofd en niet in mijn hart. Ik was ik gevecht met mijn gevoeligheid en vond het vaak maar vervelend dat ik zo emotioneel was. Ik begreep mezelf niet zo goed, voelde veel boosheid en voelde me vaak onveilig.

Door tijdens de coaching meer te leren over mezelf, mijn verleden en over de tegenstrijdige "stemmen" in mijn hoofd, heb ik anders leren kijken naar mezelf. Heb ik compassie leren hebben voor mezelf. Ik ben gaan vertrouwen op mijn eigen kompas, gevoelens en kracht. Ik heb leren ontspannen en leren ademhalen op een goede manier. Positiviteit uitstralen en naar mezelf toetrekken. Ik ben gaan leven vanuit mijn hart en niet piekeren maar gaan fantaseren.

Ik heb geleerd om mijn emoties te herkennen, te erkennen en er ruimte aan te geven. Ik ben er achter gekomen hoe vaak mijn innerlijke criticus aan het roer stond en hoe ik er dan mee om kan gaan. Ik heb geleerd om voor mezelf te kiezen, het leven te kiezen wat ik zelf wil, de baan die ik zelf wil. Ik heb geleerd dat ik veilig ben, dat ik mag en kan zijn wie ik ben. En dat ik mag en kan vertrouwen op mezelf. Heel erg bedankt voor alles!

Liefs Shanna

MW. MULDER

Ik ben ontzettend blij dat ik Denise heb gevonden. Zij is de eerste coach, die me heeft laten zien dat het ok is mezelf te accepteren en dat ik er mag zijn.

Dat gevoelens (welke dan ook) er mogen zijn. Ik heb zoveel handvaten gekregen om mezelf te laten groeien en ben Denise hier ontzettend dankbaar voor dat ze me dit heeft kunnen geven.

En dat ze me het gevoel heeft gegeven dat ik het zelf heel goed kan en niet aan mezelf hoef te twijfelen. Door de handvaten zie je dat je veel sterker bent dan je zelf denkt. De sessies met Denise voelden op het laatst alsof ik naar een vriendin ging om te praten, die me steunde. Ik ga haar missen en weet dat ik altijd terug kan vallen op haar, mocht het even niet gaan ?

Liefs, Mevrouw Mulder

BRITT

Voordat ik bij Denise terecht kwam voelde ik mij al een tijdje niet écht gelukkig. Ik was vaak onzeker, moe en piekerde veel. In mijn privé leven had ik het gevoel dat ik geen controle had over mijn agenda. Ik werd als het ware geleefd, durfde geen keuzes te maken en ging af op wat andere opperde en organiseerde. Ik zocht naar iemand die mij kon helpen om mijn gedachten en gevoelens te begrijpen en hoe ik de controle weer terug kreeg. Na wat omzwervingen kwam ik dan eindelijk bij Denise terecht. Online had ik al veel gelezen over HSP en herkende mij hier helemaal in.

Het contact met Denise voelde direct goed en ik wist dat dit traject mij verder ging helpen. Ik kijk terug op een ontzettend leerzame periode waar ik de tools heb gekregen om, precies dat wat ik wilde, te begrijpen waar mijn gedachten en gevoelens vandaan komen. Ik weet nu wat ik nodig heb omdat ik het geleerd te luisteren naar mezelf. Hierdoor geef ik nu duidelijk grenzen aan en kies ik voor mijzelf, ik heb de controle weer terug. Ik heb vanuit Denise veel warmte, overtuiging en inspiratie gekregen en kan alleen maar zeggen dat alles klopte. Veel meditaties en oefeningen staan nog vers in mijn geheugen en ik kijk hier met een heel fijn gevoel op terug. Ik wens iedereen die worstelt met de eigenschappen van een HSP'er die warmte en begeleiding van Denise!

Liefs, Britt

SONJA

Vorig jaar na mijn vakantie kwam ik niet goed meer op de “aarde”. Ik kwam niet in mijn ritme, enorm moe, chaos in mijn hoofd en heel snel geïrriteerd. En burn-out? Nee, dat was het niet.

Ik las toen een stukje over HSP. Er ging een wereld voor me open. Alle puzzelstukjes vielen op zijn plaats. Via internet kwam ik bij Denise terecht en een intake was snel geregeld. Wat voelde het gesprek goed! Denise heeft mij door middel van gesprekken, opdrachten en meditatie veel geleerd. Zo weet ik nu wie ik echt ben. Ik luister nu naar mijn gevoel en maak duidelijke keuzes. En dat voelt zo goed! Ik ben bewust geworden dat ik een heel mooi talent heb. Hoe mooi is het om HSP te zijn!

Dank je wel, Denise! Je bent een bijzonder persoon en een prachtig mens.

Liefs Sonja

ILONA

Sinds een paar jaar had ik wat last van toenemende (pieker) gedachtes, onzekerheid, nare dromen en moeite met grenzen aangeven.

Ik las op facebook over HSP en herkende mij volledig in deze beschrijving. Ik deed een online cursus, maar dit was niet genoeg.

Nadat er een paar grote veranderingen kwamen in mijn leven; op mijzelf wonen, een nieuwe relatie en meer verantwoordelijkheid op werk had ik besloten hierbij hulp te zoeken.

Via google kwam ik bij Denise De HSP-coach uit. Wat een aansprekende website! Een hoop herkenning las ik op de website en het voelde vertrouwd genoeg om me aan te melden.

Bij Denise heb ik meer geleerd over mezelf. Wat er achter die onzekerheid en piekergedachtes zit bijvoorbeeld. Nu ben ik een hoop inzichten rijker, en door de coaching meer in staat om mezelf te kunnen accepteren en beter te handelen. Het is een heel proces geweest en nog steeds leer ik elke dag. Door de inzichten en de tools die ik heb geleerd is mijn einddoel behaald. Ik heb meer rust en stabiliteit en zelfvertrouwen gekregen.

Én ik weet nu hoe ik er beter mee kan omgaan, waardoor ik sneller de draad weer op kan pakken wanneer ik even uit het veld geslagen ben! Ik zou iedereen willen aanraden om het te proberen, het is het waard.

Groetjes Ilona

MARJOLIJN

"Ik zat in een zware burn-out. Mijn werkgever stuurde mij hiervoor naar een behandelaar, goed bedoeld, maar ik voelde mij niet gehoord en begrepen."

Je moet beter je grenzen aangeven en goed voor jezelf zorgen en daar hebben we handige schema's voor.

Dit voelde niet goed en ik ben zelf op zoek gegaan naar iets dat bij mij past. Ik wist dat ik hoogegevoelig ben en zo kwam ik op de site van de HSP coach. Past, boem, raak, alles wat ik las was zo herkenbaar, alsof ik thuis kwam!

Bij Denise ben ik het coachingstraject ingegaan, haar werkruimte en Denise als persoon zorgden ervoor dat ik mij veilig voelde. Middels haar op maat gesneden, creatieve begeleiding heb ik geleerd de burn-outklachten een plek te geven, kan ik weer voelen wat ik voel en kan ik de gevoelens en meningen van anderen buiten mij laten. Wat een rust geeft dat!!! Denise heeft mij pas echt geleerd wat zorgen voor jezelf is!

Heel veel liefs, Marjolein

JET

"Een jaar geleden kwam ik thuis te zitten met een burn-out. Als snel leerde ik dat ik hooggevoelig ben. Maar wat kan ik daar mee? Het werkte op dat moment vooral tegen me en daarnaast was ik door de burn-out over het algemeen sowieso een beetje in de war. Ik wilde niet weer alleen praten over alles wat al besproken was. Ik wilde voelen en mijn gevoeligheid beter begrijpen.

Zo kwam ik bij Denise terecht en zij bracht mij als een warme, oprechte en eerlijke vrouw veel meer bij dan ik had durven wensen. Ik leerde omgaan met mijn gevoelens, emoties en gedachten. Maar ook leerde ze mijn energie beter te verdelen. Ik vond de meditaties, gespreken en de energetische opdrachten heel fijn.

Dank je wel, Denise

KIM

"Door het coachingstraject bij Denise voel ik me sterk, energiek en dichter bij mezelf. Ik kan vertrouwen in en handelen naar wat mijn hart en hoofd mij ingeeft. Ze heeft me geleerd mijn hoogsensitiviteit te zien en ervaren als kracht en niet als klacht. De afwisseling tussen (thuis)opdrachten, meditaties en energiewerk hebben ervoor gezorgd dat ik op verschillende manieren naar mezelf heb leren kijken.

Haar warmte en vriendelijkheid hebben ervoor gezorgd dat ik me, vanaf het eerste moment, op mijn gemak heb gevoeld. Hierdoor durfde ik me volledig open te stellen en heb ik alles kunnen halen uit het coachingstraject. Ik ben blij met het resultaat en zal alles wat ik geleerd heb de rest van mijn leven kunnen toepassen.

Bedankt Denise voor de begeleiding, sturing en hulp tijdens mijn traject."

Liefs, Kim

ANTJE

Het totale coachingstraject bij Denise kan ik nog het beste beschrijven als een ‘rollercoaster van emoties’. Ik zocht heel expliciet een coach die mij kon helpen bij mijn gevoel, bij mijn hart te komen in plaats van continu vanuit mijn hoofd (het denken) te leven. Dit is ruimschoots gelukt, mede dankzij de prettige coaching van Denise!

Het traject was er wel één van vallen en opstaan. Luikjes die gesloten waren, werden geopend, vooraf, tijdens en achteraf na de ervaringsgerichte sessies. Denise heeft me vooral geholpen om met compassie en vertrouwen naar mijn gevoel te kijken, om mezelf niet meteen te veroordelen. Ook haar meditaties zijn van dusdanige meerwaarde geweest dat ik eindelijk kon onderzoeken wat ik nou eigenlijk voelde en waar ik onrustig door werd/was!

Het is zelfs zo goed gelukt om te luisteren naar mijn hart dat ik mijn baan heb opgezegd om het freelance bestaan op te zoeken! :) En dit is nog maar het begin: nu ik mijn gevoel heb ‘ontdekt’, ben ik toe aan een verdere ontdekkingsreis!

Dank je wel voor alle inzichten en al het ‘gereedschap’ wat ik vanaf nu mee mag nemen in mijn innerlijke reis. :)

Liefs, Antje

TARA

Sinds het coachingstraject weet ik weer wie ik ben. Ik ben weer thuisgekomen bij mezelf. Ik heb geleerd voor mezelf te zorgen en van mezelf te houden waardoor ik in mijn kracht sta en meer levensenergie heb.

Vooraf had ik niet verwacht dat ik veel meer energie zou krijgen. Ik voel me emotioneel volwassen. Daarnaast heb ik onwijs veel tips en tools aangereikt gekregen die ik altijd zal blijven gebruiken. Ik heb Denise ervaren als een warme, liefdevolle en wijze vrouw.

Liefs, Tara

EVELINE

Denise is een fijne, deskundige coach die mensen snel aanvoelt en haar coaching op jou afstemt. Zij is warm en respectvol maar ook doortastend als de situatie daar om vraagt.

Zij schept een veilige ruimte waarin ik helemaal mezelf kon zijn met al mijn gevoeligheden, kwetsbaarheid en emoties. Dankzij de coaching heb ik mijn 'kompas' weer terug en durf op mezelf te vertrouwen bij het maken van keuzes. Daar waar nodig heb ik zeer complete informatie gekregen over bepaalde begrippen, maar de coaching is vooral ervaringsgericht, wat ik heel prettig vond. Dingen die eerste heel complex leken, zijn dankzij oefeningen overzichtelijk en hanteerbaar geworden.

Na een periode van veel veranderingen heb ik dankzij het traject weer rust en vertrouwen in het leven gevonden. Denise laat door eigen voorbeeld en door oefeningen zien hoe je om kunt gaan met hooggevoeligheid, en leert jezelf en al je kwaliteiten waarderen en benutten.

Ik heb geleerd om op een liefdevolle manier verantwoordelijkheid te nemen voor mezelf en mezelf te ondersteunen wanneer nodig. De band met mezelf is versterkt!

Dank je wel voor alles, ik ben heel blij met de steun en de coaching die ik gekregen heb!

Liefs Eveline

MICHELLE

Denise heeft mij altijd het gevoel en een plek gegeven om mij écht te kunnen uitspreken. Zonder oordeel te luisteren en écht te horen wat er gezegd werd.

In onze wereld wil dat nog wel een vergeten worden en wordt er alleen maar geluisterd om te reageren. Ik voelde mij altijd gehoord, gezien, gerespecteerd en veilig om mijn angsten aan te gaan. Op de angstige momenten tijdens de sessies was Denise bij mij, ze hielp mij in het proces en gaf mij het gevoel dat ik het wel degelijk aan kon.

De sessies waren misschien niet altijd even makkelijk maar ze maakte veel los, gaven veel inzicht en inmiddels kan ik zeggen dat ik nieuwe dingen en uitdagingen 'gewoon ga doen' en ik zie wel waar ik terecht kom, in plaats van overal beren op de weg te zien en voor nieuwe dingen en uitdagingen weg te lopen. Ik zit veel beter in mijn vel, heb rust en ruimte in mijn hoofd en lijf, kan makkelijker op mijzelf vertrouwen en durf in mijn kracht te staan. Te staan voor wie ik ben. Ik kan de wereld aan!!

Liefs, Michelle

ANITA

Nadat al jaren had geprobeerd om via de reguliere hulpverlening van bepaalde klachten af te komen, kwam ik na een nieuwe google poging op de website van Denise terecht. Wat ik daar las, een en al herkenning.

Al tijdens het intakegesprek was het me duidelijk dat ik hier zo lang naar op zoek was geweest. Denise begreep me volledig en wat voor mij duidelijk werd: "ik was niet gek" zoals ik me door eerdere hulpverleners was gaan voelen. Ik begreep mezelf eerder gewoon niet en ik wist nog geen gebruik te maken van bepaalde kwaliteiten die ik in me heb.

Het traject bij Denise was pittig. Je komt echt tot de kern van jezelf. Het heeft me echt veel opgeleverd.!!!

Het heeft voor mij ook een hoop veranderingen in gang gezet. Ik voel me energiek, blijer en meer in balans!! Denise, heel erg bedankt voor alles dat je voor me gedaan hebt!

Anita

CHRISTINE

Ik heb bij Denise geleerd dat ik ondanks dat, ik, die alleen maar in de wetenschap geloof, toch een hele positieve draai aan het leven kan geven door door juist terug te gaan naar mijn gevoel in plaats van alleen maar leven vanuit mijn hoofd.

Ze heeft mij balans, rust en geluk gegeven. Ik ben haar daar zeer dankbaar voor.

Christine

LESLEY

Ik ben bij Denise terechtgekomen omdat ik niet voor mezelf durfde te kiezen. Ik cijferde mezelf weg voor mijn kinderen maar cijferde mezelf ook vooral weg op mijn werk. Iedereen wilde ik tevreden houden en dat lukt natuurlijk niet. Alleen de mening van anderen telde. Ik was doodmoe!

Ik ben al vaker bij een psycholoog geweest maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. Op de site van Denise zag ik de referenties van andere vrouwen waar ik mezelf in herkende.

Ik ben zoooo blij dat ik de stap heb gezet. Ik durf nu voor mezelf op te komen!! Ik heb zelf een andere baan gezocht. Mijn mening en gevoelens zijn net zo belangrijk als die van anderen. Ik neem nu genoeg rust, mediteer en doe ademhalingsoefeningen.

Denise is ook gewoon een partner van iemand en een moeder van twee kindjes die heel goed begrijpt wat je meemaakt in het dagelijks leven. Niet zweverigs. Bij het eerste telefoongesprek voelde ik al een klik. Ik kan haar echt aanbevelen als coach!!!

Liefs Lesley

INGE

Op mijn werk kreeg ik te horen dat ik moest leren "het conflict" aan te gaan. Ik vond dit heel bijzonder, wetende dat ik conflicten liever mijd. Ik vroeg me af wat ik met deze opmerking moest doen. In een vervolggesprek met mijn manager heb ik open kaart gespeeld en aangegeven HSP te zijn waardoor ik op anderen wijze om ga met conflicten. Tevens heb ik aangegeven de behoefte had om beter om te gaan met mijn HSP. Mijn manager had hier wel oren naar en zodoende ben ik bij Denise terecht gekomen.

Mijn doelstelling bij Denise werd dat ik graag acceptatie, respect en waardering voor mijn gevoeligheid wilde leren hebben. Na een paar sessie bleek dat niet het werk maar mijn priveleven een bron van uitputting was. Op mijn werk kon ik redelijk snel aangeven waar mijn grenzen lagen en kon daarop aanpassen. Echter thuis kon ik niet mijn rust vinden. Het is zeer confronterend geweest om in te moeten zien dat ik in een relatie zat waar er geen ruimte was voor mijzelf.

Bij Denise ben ik door confronterende coachinggesprekken, meditatieoefeningen en healing tot inzicht gekomen wat ik zelf nodig heb om rust te kunnen vinden. Ik heb mijn behoeftes leren respecteren. Mezelf op de eerste plaats gezet en niet meer de ander, waar ik zo goed in was. Ik heb leren loslaten en in het hier en nu te zijn!

Ik heb af en toe tegen de sessies opgekeken. De wil om te veranderen, een patroon doorbreken was echter groot bij mij. Je wist dat het anders moest en dat was doodeng. Het hele traject heb ik Denise als kundig en liefdevol ervaren waardoor ik wist dat ik in goede handen was. Inmiddels zit ik weer op yoga. Woon niet meer samen met mijn partner. En op het werk, daar gaat het sinds tijden fantastisch!

Groetjes Inge

MINA

Denise heeft mij geholpen om mijn energie weer op te bouwen nadat ik er helemaal doorheen zat. Ik kon nergens meer van genieten. Alles kostte me energie. Ik heb heel erg veel gehad aan de begeleiding. Ik heb door de opdrachten veel aan zelfreflectie gedaan, welke mij veel inzichten gaven. Ook hebben we duidelijke haalbare doelen gesteld zodat ik daar naartoe kon werken.

De ademhalings- en meditatieoefeningen waren fijn, ontspannend en brachten me weer in het hier en nu.

Ze is heel betrokken en begreep waar ik behoefte aan had. Ik heb nu meer energie en kan beter mijn eigen grenzen bewaken. Ik vond het heel fijn om naar haar toe te gaan. Ik heb Denise ervaren als een hele fijne en begripvolle coach met veel ervaring.

Liefs Mina

L VAN DIJK

Ik heb Denise leren kennen als een hele warme en fijngevoelige vrouw. Al vanaf het eerste moment voelde ik mij op mijn gemak. Voor mij was dit een eerste ervaring met Reading/Healing/Energiewerk. Sceptisch stapte ik de deur binnen. Echter, Denise heeft direct zulke rake dingen benoemd dat mijn sceptivisme snel wegviel.

Het was voor mij belangrijk dat ik meer naar mijn gevoel leerde luisteren en niet weg te lopen voor de pijn, boosheid en verdriet. Gedurende coaching loosde Denise mij met veel geduld door het proces heen. Tegen mijn eigen verwachting bleek ik toch stug vast te houden aan oude patronen waarvan angst de basis was. Nu kan ik zeggen dat veel heb losgelaten en ik me veel meer bewust ben. Ik ben er nog niet maar ik weet wel dat mijn keuzes meer gebaseerd zijn op mijn eigen kracht en vertrouwen.

Denise, dank je wel voor de inzichten, rust, warmte en bekrachtigingen. Het hele proces was zwaar maar is heeeeel waardevol voor mij geweest. Dank je wel daarvoor!

L. van Dijk

LAURA

Denise is een prettige en fijne coach. Ze weet wat je op dat moment nodig hebt. Ze geeft je veel steun, handvatten en hulp. Ze is een goede gids voor het pad dat je wilt afleggen. Ze geeft je het vertrouwen dat je je weg zal vinden, ook na de coaching.

Ik raad Denise iedereen aan die met haar hooggevoeligheidsproblemen worstelt. De coaching heeft mij vertrouwen en rust gegeven.

Laura Biben

CHANTAL

Hoera, ik had twee weken meivakantie! Maar ik zat er helemaal doorheen. Ik was erg gespannen, nerveus, doodmoe, depri, had overal last van en sliep slecht. Ik voelde mij letterlijk alsof ik ronddobberde in een gammel rubberbootje in de grote oceaan en nergens kon aanmeren. Ik leef met een chronische ziekte, heb een drukke (parttime) baan, een gezin en vind het ook leuk om af en toe eens iets leuks voor mezelf te doen. Ik was op een punt dat ik alleen dat kon doen wat moest en dat ging al niet goed. Ik merkte dat vooral mijn werk voor veel prikkels en energieverlies zorgde overdag.

Bang voor een burnout of depressie, ging ik op zoek naar iets wat mij kon helpen en wat bij mij past. Mindfulness had mij eerder geholpen. Daarnaast wist ik dat mijn hooggevoeligheid en de grote hoeveelheid prikkels hetgeen was wat mij op dat moment de das om deed. Ik wilde op zoek naar een manier om meer energie over te houden. En zo kwam ik op de website van Denise terecht. De omschrijving van de cursus Energiemanagement beschreef precies waar ik naar op zoek was en welke klachten ik op dat moment ervaarde.

Toch een beetje huiverig vanwege de confrontatie met mezelf, maar vastbesloten om het roer om te gooien ben ik met de training gestart. De eerste lessen kreeg ik naast begeleide meditatie en kritische vragen, ook veel informatie. Toen viel het nog niet allemaal op zijn plaats. Opeens kwam toch het besef. Ik werd mij er langzaam van bewust dat ik wel degelijk invloed kan uitoefenen op prikkels van buitenaf. Ik hoef niet alles maar te laten binnenkomen. Ook hoef ik de energie van een ander niet vast te houden. Ik leerde daarnaast dat ik mijn leven zo kan indelen, dat ik energie over hou op de lange termijn.

Denise wisselt meditaties en energieoefeningen af met de informatie en kennis die ik op dat moment nodig had. Ik heb geleerd bewust naar mezelf te kijken, waardoor ik veranderingen aan kon brengen en patronen kan doorbreken. Denise creëert een veilige, vertrouwde omgeving en beweegt met je mee. Er is hierdoor veel ruimte om aandacht te besteden aan dat wat jij op dat moment nodig hebt. Ik voelde me altijd welkom, op mijn gemak en had het gevoel op 1 lijn te zitten met Denise qua gevoels- en belevingswereld. Dat zorgde ervoor dat ik mij kwetsbaar kon opstellen en het meeste uit de training kon halen. Ik heb de 1-op-1 samenwerking heel prettig ervaren.

Door de training ben ik inmiddels aangemeerd in mijn veilige haven en roei ik dagelijks met mijn nieuwe riemen.

- Chantal -